3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăEconomieTeodorovici, despre amnistia fiscală: Să dăm o şansă în principal marilor companii...

Teodorovici, despre amnistia fiscală: Să dăm o şansă în principal marilor companii publice

Ministrul a precizat că amnistia fiscală ar putea fi inclusă într-un pachet de măsuri pentru mediul privat anunţat pentru luna mai.

“Restructurarea aceasta financiară este o măsură pe care o avem la nivel de Guvern în atenţie. Eu îmi doresc foarte mult ca luna mai să fie luna în care să venim, ca echipă guvernamentală, cu un pachet de măsuri pentru mediul privat, pachet care să cuprindă, printre altele, şi această măsură de restructurare financiară”, a spus Teodorovici, citează Agerpres.

Ministrul Finanţelor Publice a adăugat că cei care se dovedeşte că nu şi-au plătit în acest an datoriile la stat nu vor putea beneficia de o astfel de măsură.

Eugen Teodorovici consideră că restructurarea financiară ar fi o şansă în special pentru marile companii de stat.

“Pe noi ne interesează să dăm o şansă în principal marilor companii publice, pentru că acestea, în anii care urmează, nu mai pot fi susţinute de către stat aşa, pe diverse căi. Comisia Europeană, ştiţi foarte bine, spune foarte clar: domnule, este ajutor de stat ilegal, trebuie să recuperezi. Şi atunci, peste un an, doi, trei, cinci sau aşa mai departe, este acest risc ca aceste companii să poată fi închise. Şi atunci, dacă suntem un Guvern responsabil, cum spun eu că suntem şi marea parte a românilor spune acest lucru, trebuie să acţionăm în acest fel”, a afirmat ministrul.

Potrivit lui Teodorovici, această amnistie fiscală ar urma să includă ştergerea penalităţilor şi dobânzilor datorate şi eşalonarea datoriei de bază în aşa fel încât tranşele de rambursare să nu afecteze dezvoltarea economică a companiei, iar “compania să nu aibă presiunea plăţii către stat”.

Ministrul a dat asigurări că acelaşi mecanism se va aplica şi companiilor private.

Eugen Teodorovici a mai declarat că, din pachetul de măsuri pe care urmează să îl anunţe luna viitoare, mai fac parte unele legate de capitalul negativ pentru companii şi de facilităţi acordate societăţilor care îşi plătesc la timp dările către stat.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă