Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Teodorovici anunţă scutirea de la plata CASS

Eugen Teodorovici, a anunţat, marţi, că Executivul a aprobat, în şedinţa de Guvern, măsura prin care românii care au obţinut venituri sub nivelul salariului minim brut, în perioada 2015-2017, vor fi scutiţi de la plata contribuţiei la sănătate (CASS).

Share

Rl online 0 comentarii

14.05.2019 - 18:06

În acest, a fost modificat Codul Fiscal, potrivit ministrului.
"Guvernul României a decis acordarea de facilităţi pentru aceste persoane şi am modificat, în acest sens, Codul Fiscal. Astfel, persoanele fizice, pentru care baza de calcul a contribuţiei pentru sănătate a fost rotunjită la nivelul unui sau după caz a 12 salarii de baze minime brute, vor beneficia de anularea contribuţiei la sănătate şi a penalităţilor aferente perioadei 1 iulie 2015 - 31 decembrie 2017”, a spus Teodorovici.

Ministrul a precizat că de această măsură vor beneficia şi persoanele fizice care nu au realizat venituri în perioada respectivă, cu excepţia celor care au optat pentru plata contribuţiei conform OUG 41/ 2015.
În plus, ministrul a anunţat prelungirea termenului de acordare a bonificaţiilor pentru persoanele care plătesc anticipat contribuţiile de asigurări sociale de sănătate aferente perioadei 2014-2017. Termenul de plată este de 120 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă, iar cei care plătesc în 60 de zile vor beneficia de o reducere de 10%.
Aproximativ 600.000 de contribuabili ar putea fi scutiţi de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, pentru venitul realizat în perioadele fiscale cuprinse între 1 iulie 2015 şi 31 decembrie 2017, potrivit notei de fundamentare pentru proiectul de OUG publicat recent de Ministerul Finanţelor.
Valoarea totală a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate datorată de aceste persoane pentru perioada precizată este de circa 1,035 miliarde lei.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...