14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăEconomieTelefonul, ajutor de bucătar. Cum îl poți folosi la gătit

Telefonul, ajutor de bucătar. Cum îl poți folosi la gătit

Dar telefonul tău mai ascunde un secret în tolba cu îndeletniciri. E foarte priceput în bucătărie. Evident, treaba fizică pică tot în sarcina ta, dar te poți folosi de smartphone pentru a-ți face viața de bucătar amator mai ușoară. Pentru cei care au de gând să-și ia telefoane în rate în această perioadă, e bine de știut că se vor alege cu ceva mai mult decât un gadget. Cum te ajută telefonul la gătit? Iată câteva exemple.

 

Lasă friptura fix cât trebuie

Dacă n-ai crescut lângă bunica sau în compania unui chef cu multe stele, te lovești periodic de o mare dilemă. Oricâte rețete video urmărești, niciuna nu-ți poate spune exact cât să lași friptura la făcut. Pentru că timpul de gătire depinde de tipul cărnii, grosime, grăsime și de modul de preparare. Din fericire pentru tine și carnivorii familiei, există o aplicație care sare în ajutor. Steakmate poate analiza toate aceste date, ca să-ți dea la schimb acel număr magic: nici mai mult, nici mai puțin de X minute. Adio, fripturi prea în sânge sau bucăți de carne pe care le mesteci două ore.

 

Pune-ți alarme și oprește-le ușor

Apropo de timpi de gătire, e bine să te bazezi pe un cronometru când prepari masa, mai ales dacă nu o prepari de obicei. Nu-i nicio rușine, și bucătarii mari au nevoie de alarme pentru mese perfecte. Singura problemă e când alarma te prinde cu mâinile în aluat sau sos de marinată sau alte bunătăți pe care le pregătești în paralel. Telefonul e din nou răspunsul. Cu o aplicație precum Hands-free Stopwatch, care folosește camera frontală și senzorii de mișcare ai telefonului, poți să stabilești alarme multiple și să le oprești ușor, făcându-le cu mâna. Fără atingere și fără condimente pe ecran.

 

Convertește orice în orice altceva

Cât înseamnă o ceașcă de ulei? Întrebări de acest gen o să tot apară pe măsură ce citești rețete, în special de pe site-uri din străinătate, unde unitățile de măsură nu sunt ca cele folosite de bunica. Ca să nu te ia durerea de cap înainte să dai drumul la aragaz, folosește o aplicație de convertit valorile între ele. Există multe aplicații și site-uri de acest gen, dar Units – cooking converter e specializată în unitățile de măsură folosite frecvent la gătit.

 

Află rețete

Ultimul și cel mai evident rol al telefonului tău este cel de carte de bucate, poate cea mai complexă și extinsă ca volum de informații și detalii. Însă acest ocean de rețete poate fi și intimidant. Pentru că nu știi niciodată care sunt cele mai potrivite instrucțiuni pentru ce ai tu nevoie. Din fericire, omul a inventat recenziile. Iar în lumea aplicațiilor de rețete, Tasty se bucură de cele mai bune păreri din partea utilizatorilor. Rețetele sunt explicate clar, sunt ușor de urmat, iar rezultatele sunt bune, chiar dacă te-ai apucat alaltăieri de gătit.

Telefonul e tot mai prezent în viețile noastre. Și chiar dacă trebuie să ne limităm timpul petrecut cu ochii în ecrane, putem să-l acceptăm în bucătărie, cât timp îl folosim inteligent. Cu atât mai mult dacă îl cumpărăm inteligent, printr-un card de cumpărături precum CardAvantaj. Acesta împarte prețul în rate, ca să-l cumperi repede și să-l pui la treabă imediat.

Cele mai citite

Revolut vizează investiții de peste 100 de milioane de dolari în Mexic

Compania Revolut intenționează să investească peste 100 de milioane de dolari în Mexic în acest an, a declarat miercuri, pentru Reuters, unul dintre directori. Directorul...

Mihai Trăistariu, despre faptul că Robert De Niro investește în Bulgaria: “E peste România”

Celebrul actor de la Hollywood, Robert de Niro, își inaugurează două hoteluri de lux pe litoralul Mării Negre, în Bulgaria, iar vestea a stârnit...

Marea Britanie ar putea interzice fumatul

Una dintre principalele cauze ale deceselor cauzate de cancer în Marea Britanie este fumatul, iar Rishi Sunak vrea să-l interzică. Mai exact, Marea Britanie este...
Ultima oră
Pe aceeași temă