Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tarom a început achiziţia de aeronave ATR

Compania de stat Tarom a anunţa că a început procedura de achiziţie a nouă aeronave de tip ATR 72-600.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 22.06.2019 - 00:37

ATR 72-600 este primul model de avion european capabil de aterizare cu mijloace de bord independente şi de mare precizie, în condiţii de vizibilitate redusă (LPV-200), potrivit companiei, spune News.ro.

 

Leasing operaţional

Cu o capacitate de 72 de locuri, aeronavele sunt achiziţionate în leasing operaţional pe o perioadă de 10 ani şi urmează să fie livrate începând din toamna anului 2019, în perioada sezonului de iarnă 2019 - 2020, potrivit Tarom.

În prezent, flota de avioane ATR deţinută de Tarom are peste 19 ani vechime, potrivit directorului companiei, Mădălina Daniela Mezei.

‘’În contextul procesului de eficientizare şi optimizare al companiei TAROM, opţiunea de înnoire a flotei ATR, vechi de peste 19 ani, reprezintă doar un prim pas dintr-o strategie pe termen lung. Este un moment important în demersul de modernizare şi de extindere a flotei, respectiv a reţelei de rute operate. Avantajul competitiv al companiei TAROM constă în deservirea pieţei interne şi regionale, care necesită aeronave corespunzătoare acestui tip de trafic’’, a declarat Mezei.

În prezent, există circa 1.500 de avioane ATR la nivel global, operate de circa 200 de linii aeriene. Potrivit informaţiilor existente în piaţă, preţul unui astfel de aparat este de circa 26 milioane dolari.

Comentarii

loading...