20.7 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Începe restructurarea Companiei TAROM. A fost numit un nou director general

Compania Aeriană TAROM anunță că, din data de 9 iunie 2021, are un nou director general, acesta fiind Cătălin Radu Prunariu.

„Schimbarea conducerii companiei vine în contextul în care, începând cu anul 2020, industria aeronautică a intrat în cea mai acută criză din istoria sa, îndeosebi pe segmentul transportului de pasageri, care a afectat și TAROM. Cu toate acestea, compania aeriană națională a reușit să supraviețuiască primului an de criză, în special datorită ajustării operațiunilor și exploatării unor noi oportunități pe segmentul zborurilor neregulate”, anunță un comunicat de presă transmis de TAROM.

Cătălin Prunariu îl înlocuiește în funcția de director general pe Mihăiță Ursu, „căruia îi mulțumește pentru tot efortul depus în cadrul companiei, inclusiv pentru pașii importanți realizați în scopul demarării procesului de restructurare”, precizează comunicatul difuzat de TAROM.

„Finalizarea restructurării organizaționale și de personal, reînnoirea flotei de aeronave și uniformizarea acesteia, reforma financiară, eficientizarea activității comerciale și de marketing precum și digitalizarea extensivă sunt obiectivele majore pe care se va sprijini relansarea companiei, dar și transformarea acesteia în principalul jucător de pe piața transportului aerian din România”, a anunțat Cătălin Prunariu. 

Noul director general, Cătălin Prunariu, a început să lucreze în cadrul TAROM în anul 2009, în calitate de copilot, ulterior profesând ca pilot comandant, instructor și examinator. În paralel, între 2012 și 2017, a fost membru în Consiliul de Administrație al Autorității Aeronautice Civile Române. În perioada 2019-2020 a ocupat funcția de inspector-șef pentru operațiuni aeriene. Cătălin Prunariu a fost numit pe postul de director general al TAROM din funcția de director operațiuni zbor.

Potrivit informațiilor disponibile pe internet, Cătălin Prunariu este fiul lui Dumitru Prunariu, singurul cosmonaut român.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă