19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieTarifele reglementate la energia electrică pentru consumatorii casnici nu se modifică

Tarifele reglementate la energia electrică pentru consumatorii casnici nu se modifică

“Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei a avut, ca punct principal pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi, aprobarea tarifelor reglementate de energie electrică aplicate clienţilor casnici de către furnizorii de ultimă instanţă.

Ca urmare a deciziei luate astăzi, nivelul tarifelor reglementate aplicate clienţilor casnici de către furnizorii de ultimă instanţă se menţin la nivelul celor aflate în vigoare, la acest moment”, se menţionează în comunicat.

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, declara săptămâna trecută, într-un interviu acordat Agerpres, că este convins că ANRE nu va modifica tarifele pentru consumatorul casnic nici la energie electrică, nici la gaze.

“Sunt convins că de la 1 ianuarie ANRE nu va modifica tarifele nici la energie electrică, nici la gaze naturale pentru consumatorul casnic, adică pentru populaţie, indiferent dacă a apărut acum în piaţă că tariful de distribuţie şi tariful de transport cresc cu 3%. Eu sunt convins că preţul energiei electrice şi gazelor naturale pentru clientul casnic nu va creşte”, afirma Popescu.

Acesta sublinia că România şi-a asumat că până la 31 decembrie 2020 va ridica şi restricţia de vânzare a energiei electrice de către producători către furnizori pentru clienţii casnici, o restricţie care era impusă printr-un ordin al ANRE.

Totodată, de la 1 ianuarie va fi abrogată şi acea taxă de 2% pe cifra companiilor din energie, energie electrică şi gaze naturale, un tarif de 2% pe care văd că ANRE l-a luat în calcul când a fundamentat tarifele de distribuţie.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă