24.5 C
București
sâmbătă, 30 martie 2024
AcasăEconomieTăriceanu: IMM Invest, „din greşeală în greşeală spre victoria finală!”

Tăriceanu: IMM Invest, „din greşeală în greşeală spre victoria finală!”

Liderul ALDE a crede că acest program şi-a găsit un slogan pe măsură, şi anume „din greşeală în greşeală spre victoria finală”.

„Marele program IMM Invest şi-a găsit, în sfârşit, şi un slogan pe măsură: «din greşeală în greşeală spre victoria finală»! Zilele trecute convenţia pe care o semnează cei care vor să ia bani prin IMM Invest (un fel de cerere de fapt) a fost modificată! Pentru a n-sprezecea oară! Alte hârtii de semnat, alt timp de aşteptat, alte afaceri care îşi închid porţile!”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, pe Facebook, conform News.ro.

Preşedintele ALDE s-a întrebat dacă nu ar fi mai uşor ca Ministerul de Finanţe să se împrumute de la bănci şi să dea bani celor 40.000 de firme pe care pretinde că vrea să le ajute.

„Oare nu ar fi mai simplu ca Ministerul de Finanţe să se împrumute pur şi simplu (tot e singurul lucru pe care ştiu să-l facă!) la băncile la care îi trimit cu mâna întinsă pe români şi să dea ei banii la cele 40.000 de firme pe care pretind că vor să le ajute? Dacă statul român tot garantează împrumuturile, de ce nu luaţi voi banii şi îi daţi prin trezorerii?!”, a adăugat Tăriceanu.

Acesta a atras atenţia că va fi prea târziu până când companiile vor trece peste birocraţie.

„Aşa se vor putea finanţa companiile care chiar au nevoie de sprijin şi care nu se vor califica niciodată după criteriile stabilite de bănci. Şi mă refer la cei din domeniile cel mai tare afectate de criza generată de coronavirus: HORECA, transporturi, construcţii, comerţ etc. Altfel, până când companiile vor trece de birocraţia finanţelor şi băncilor va fi prea târziu pentru prea multe companii!”, a conchis Tăriceanu.

Cele mai citite

Kate Middleton: Un semnal puternic împotriva Cancerului

Într-un gest curajos și sincer, Kate Middleton, Ducesă de Cambridge, a făcut un anunț emoționant cu privire la lupta personală pe care o duce...

Un tânăr de 18 ani a fost arestat preventiv pentru un atac cu coktail Molotov în Ilfov

Un tânăr de 18 ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce, în urmă cu o săptămână, ar fi atacat cu...

Premierul polonez Donald Tusk avertizează că războiul în Europa este o amenințare reală

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat vineri, într-un interviu acordat grupării media europene LENA, că Europa se află într-o "eră de dinaintea războiului", notează...
Ultima oră
Pe aceeași temă