Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tănase (BVB): Bursa s-a uitat prea mult la piaţa primară

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-a uitat prea mult la piaţa primară şi există bariere în ceea ce priveşte tranzacţionarea, a declarat marţi, Adrian Tănase, director general al BVB, într-o conferinţă referitoare la piaţa de capital.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 27.03.2018 - 13:58

"Bursa de Valori Bucureşti s-a uitat mult prea mult la piaţa primară. Piaţa primară creează premisele dezvoltării pieţei secundare. Ce se întâmplă pe piaţa primară? Vin companii, se listează, sperăm să fie din ce în ce mai multe companii, însă trebuie să realizăm că această piaţă primară este cumva dominată de investitorii buy and hold. Piaţa primară nu creează premisele pentru a dubla lichiditatea. Bine, ea creează premisele, dar trebuie făcute şi alte lucruri", a spus Tănase.

Potrivit acestuia, BVB trebuie să se uite la nevoile investitorilor din piaţa secundară.

"Atunci trebuie să ne uităm şi la piaţa secundară, la ce se întâmplă cu acţiunile care sunt listate la platforma bursei, cât de tranzacţionate sunt ele, ce nevoie au investitorii care activează în piaţa secundară. Focusul bursei ar trebui să se mute prioritar către dezvoltarea pieţei secundare. Sunt foarte multe lucruri de făcut. Există bariere în ceea ce priveşte tranzacţionarea pe piaţa secundară de capital. Noi acum tranzacţionăm o simplă idee, să cumpărăm şi să vindem ulterior. Există multe alte idei de tranzacţionare pe piaţa secundară de capital pe care nu le putem implementa. Sunt multe operaţiuni pe care nu le putem face acum pe piaţa secundară", a arătat directorul general al Bursei.

Comentarii

loading...