13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăEconomieSuntem puţin mai acri. Producţie slabă de miere din cauza vemii

Suntem puţin mai acri. Producţie slabă de miere din cauza vemii

În aceste condiții, mierea, supranumită “aurul lichid”, va ajunge în curand sa coste cu 15-20% mai mult decât anul trecut, explică Ştirile TVR.

În zona Toplița din județul Harghita, plouă aproape in fiecare zi de la inceputul verii. Albinele suferă foarte mult şi abia reuşesc să facă miere cât să-şi asigure hrana.

De sfântul Ilie există obiceiul ca apicultorii să scoată mierea din stupi. În acest an aproape că nu au ce aduna.

Nu au cu ce se lăuda nici apicultorii din vestul ţării. Roland Iozsi din Timis a pornit afacerea cu stupii în urmă cu 5 ani. De la 4, a ajuns la 60. Totul a mers bine, până în această vară.

Pesticidele folosite la culturile de rapita si floarea soarelui sunt cele care, la randul lor, fac ravagii in randul familiilor de albine.

Productia de miere are de suferit si din alt motiv – au aparut pe piata modificari genetice la floarea soarelui si rapita.

În aceste conditii, mierea autohtonă va fi mai scumpă. Dacă prețul cu care este vândută intermediarilor este de 8 -17 lei pe kilogram, în funcție de sortiment, odată ajunsă pe raft, prețul va fi de două, trei ori mai mare.

Cele mai citite

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Ministrul Finanțelor va prelungi plafonarea RCA până la 30 iunie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că va prelungi plafonarea tarifelor pentru asigurările RCA (de răspundere civilă auto), plafonare care urma să ia sfârșit...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...
Ultima oră
Pe aceeași temă