Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Vremea rece și ploioasă din această vară a scăzut drastic producția de miere. Apicultorii abia reuşesc să hrănească albinele.

Suntem puţin mai acri. Producţie slabă de miere din cauza vemii

Vremea rece și ploioasă din această vară a scăzut drastic producția de miere. Apicultorii abia reuşesc să hrănească albinele. "Este cel mai dezastruos an din ultimii 30", se plâng apicultorii din centrul țării.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 22.07.2018 - 10:38

În aceste condiții, mierea, supranumită "aurul lichid", va ajunge în curand sa coste cu 15-20% mai mult decât anul trecut, explică Ştirile TVR.

În zona Toplița din județul Harghita, plouă aproape in fiecare zi de la inceputul verii. Albinele suferă foarte mult şi abia reuşesc să facă miere cât să-şi asigure hrana.

De sfântul Ilie există obiceiul ca apicultorii să scoată mierea din stupi. În acest an aproape că nu au ce aduna.

Nu au cu ce se lăuda nici apicultorii din vestul ţării. Roland Iozsi din Timis a pornit afacerea cu stupii în urmă cu 5 ani. De la 4, a ajuns la 60. Totul a mers bine, până în această vară.

Pesticidele folosite la culturile de rapita si floarea soarelui sunt cele care, la randul lor, fac ravagii in randul familiilor de albine.

Productia de miere are de suferit si din alt motiv - au aparut pe piata modificari genetice la floarea soarelui si rapita.

În aceste conditii, mierea autohtonă va fi mai scumpă. Dacă prețul cu care este vândută intermediarilor este de 8 -17 lei pe kilogram, în funcție de sortiment, odată ajunsă pe raft, prețul va fi de două, trei ori mai mare.

Comentarii