Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Studiu: România este țara din UE cu cea mai mare creștere de salarii, în anul 2017

Costul mediu al orei de muncă a ajuns în România la 6,3 euro, drept rezultat al unei creșteri de salarii de 15 la sută – cea mai mare din Uniunea Europeană.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 14.05.2018 - 15:25

Potrivit studiilor internaționale, costul orei de muncă a crescut în România, de-a lungul anului 2017, cu 15,1 la sută, ceea ce reprezintă cea mai mare creștere de salarii, în procente, din toate statele membre UE.

O informare în acest sens a fost prezentată, către Parlamentul de la Sofia, de ministrul bulgar pentru probleme sociale, Biser Petkov, citat de agenția Novinite. Potrivit ministrului Petkov, în țara lui, Bulgaria, salariile au crescut, în 2017, cu 12 la sută, ceea ce plasează Bulgaria pe locul doi în UE, după România, din acest punct de vedere.

La polul opus s-a situat Marea Britanie (încă membră a UE), unde costul mediu al orei de muncă a scăzut, în anul 2017, cu 4,1 la sută.

Pe ansamblul UE, creșterea medie a salariilor a fost, în 2017, de 2,3 la sută, ajungându-se astfel la un cost mediu al orei de muncă de 26,8 euro.

Cel mai mic preț al orei de muncă este în Bulgaria, echivalând cu 4,9 euro pe oră, iar cea mai scumpă oră de muncă, din toată Uniunea Europeană, este în Danemarca: 42,5 euro. La finalul anului 2017, conform Eurostat, prețul mediu al orei de muncă în România era de 6,3 euro.

Comentarii

loading...