15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieStocul de cărbune la termocentrala Mintia, de zece ori mai mic decât...

Stocul de cărbune la termocentrala Mintia, de zece ori mai mic decât rezerva minimă

El a apreciat că este nevoie de creşterea cantităţii de cărbune din depozite pentru a preveni problemele în funcţionarea grupurilor energetice în perioada anotimpului rece, când huila poate îngheţa în vagoanele de transport şi este greu de manevrat.

“Stocurile trebuiau făcute până la sfârşitul lunii august. Chiar dacă acum este târziu, vom trece iarna, dar mai greu ca în anii trecuţi. Dacă vine îngheţul, cărbunele nu se poate descărca din vagoane şi de aceea era nevoie de un stoc tampon. Mi-e teamă că nu se poate ajunge la un minim de 50.000 de tone”, a arătat liderul sindical.

Potrivit acestuia, pentru completarea stocurilor de iarnă, termocentrala Mintia va primi şi cărbune din import, o anumită cantitate fiind deja adusă într-un port de la Marea Neagră.

Preşedintele SLIED a mai spus că termocentrala Mintia primeşte din Valea Jiului o cantitate medie de cărbune de 2.000 – 3.000 de tone pe zi, context în care sindicatele atrag atenţia asupra problemelor ce ar putea să apară dacă se opreşte extracţia la minele Lonea şi Lupeni, de la sfârşitul anului 2018.

“Dacă se vor opri minele Lonea şi Lupeni va fi o mare problemă pentru că minele rămase deschise, Livezeni şi Vulcan, nu pot asigura mai mult de 1.000 de tone de cărbune pe zi”, a punctat liderul sindical.

În prezent, termocentrala Mintia funcţionează cu un cazan din cele două ale unui grup energetic, consumul de cărbune fiind acum de circa 1.200 de tone pe zi. Dacă temperaturile vor scădea sub minus 15 grade Celsius, atunci se va impune şi pornirea celui de-al doilea cazan al grupului energetic, ceea ce va dubla consumul de huilă, a mai explicat liderul sindical.

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...
Ultima oră
Pe aceeași temă