Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Statul vrea să împrumute 3,26 miliarde de lei, în ianuarie

Suma totală pe care Ministerul Finanţelor Publice (MFP) intenţionează să o împrumute în luna ianuarie este 3,26 miliarde de lei, cu 7,5% mai puţin decât s-a împrumutat în decembrie.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 02.01.2019 - 15:42

MFP anunţase că dorea să atragă de pe pieţe în decembrie 4,28 miliarde de lei, cu 10,7% mai mult decât în luna precedentă. Această ţintă nu a fost atinsă, împrumuturile contractate fiind cu 17,6% mai mici, respectiv peste 3,52 miliarde de lei.

Pentru a obţine suma vizată, MFP a anunţat că va vinde, în ianuarie 2019, titluri de stat în valoare de 500 de milioane de lei, cu 100 de milioane de lei mai puţin decât în luna precedentă, printr-o singură licitaţie, care va fi organizată la data de 17 ianuarie şi care va avea o maturitate de un an.

În plus, MFP plănuieşte şase sesiuni în care să vândă obligaţiuni guvernamentale, cu una mai puţin faţă de luna precedentă, iar suma totală dorită este de 2,76 miliarde de lei, cu 25% mai mică decât în luna precedentă, notează Mediafax.

Mai exact, statul vrea să împrumute 2,4 miliarde de lei, cu 25% mai puţin decât în decembrie, sumă pe care să o completeze cu alte 360 de milioane de lei prin şase sesiuni suplimentare de oferte neconcurenţiale. Acest nivel este, de asemenea, cu 25% sub cel vizat în decembrie. Finanţele vor organiza şase sesiuni de obligaţiuni guvernamentale de câte 400 de milioane de lei, cărora le corespund unele neconcurenţiale de câte 60 milioane de lei.

Comentarii

loading...