Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Statul va suporta parțial salariul persoanelor care revin la muncă după șomajul tehnic

Guvernul va acoperi o parte din salariu pentru persoanele care au fost în şomaj tehnic şi care revin în activitate în companiile în care au lucrat, a anunțat premierul Ludovic Orban.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

12.05.2020 - 23:54

"În ceea ce priveşte măsurile active de ocupare a forţei de muncă, cu siguranţă, vom apela la un instrument pentru persoanele care au fost în şomaj tehnic şi care revin în activitate în companiile în care au lucrat. Vom acorda, practic, plata unei sume, încă nu am stabilit cuantumul, depinde de resursele de care dispunem, de 35 şi 45%, ca o măsură activă pentru reluarea activităţii de către angajaţii care au fost în şomaj tehnic", a anunţat premierul Ludovic Orban la reuniunea de marți a Consiliului Naţional Tripartit.

Pe de altă parte, șeful Guvernului a precizat că perioada de acordare a şomajului tehnic va fi prelungită până la data de 1 iunie 2020.

Comentarii