Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Mihai Diac

Statul va sprijini cu 20 de milioane de euro tinerii fermieri români veniți din afara țării

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că statul român va aloca 20 de milioane de euro în sprijinul tinerilor fermieri români veniți din afara țării.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 15.07.2020 - 18:26

"Astăzi, 15 iulie, lansăm măsura sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri. Această măsură s-a derulat pe perioada 2014-2020 tocmai pentru a revigora agricultura în zone care sunt depopulate sau care au constrângeri naturale şi pentru a preîntâmpina fenomenul de îmbătrânire", a anunțat ministrul Agriculturii, Adrian Oros, într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, în cadrul acestei măsuri de sprijin, se vor aloca "20 de milioane de euro pentru tineri fermieri, cetăţeni români din afara graniţelor ţării, care se instalează pentru prima dată ca şefi de exploataţie".

Pentru a primi banii, solicitanții vor fi departajați pe baza unor criterii legate de cursurile pe care le-au absolvit în domeniul agricol precum și de experiența anterioară într-un alt stat, din UE sau din afara UE, în domeniul agricol.

Programul de sprijin se derulează prin intermediul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

 

Comentarii