Corveta Gowind 2500

Statul român pregătește decizia de a cumpăra cele patru corvete de 1,6 miliarde de euro

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a declarat, sâmbătă, la Vaslui, că procedura de achiziţie pentru cele patru corvete multifuncţionale, destinate Forțelor Navale Române, este în plină derulare.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 25.08.2018 - 16:19

Din offset-ul aferent contractului de cumpărare pentru cele patru corvete se va realiza operațiunea de modernizare a celor două fregate, F-221 și F-222, cumpărate de România de la Marea Britanie.

Mihai Fifor a spus, sâmbătă,  că după ce a fost achitat sistemul de rachete HIMARS şi Guvernul se pregăteşte să achite cel de-al doilea system de rachete Patriot, acum este în derulare procedura de achizţie pentru cele patru corvete multifunţionale.

„Guvernul României face toate eforturile astfel încât programele majore de înzestrare a Armatei României să poată să fie duse la îndeplinire. Numai anul acesta deja în februarie am achitat primul sistem de rachete HIMARS, suntem în faza în care ne pregătim să achităm cel de-al doilea sistem de rachete Patriot, avem în plină derulare procedura de achiziţie pentru cele patru corvete multifuncţionale din offset-ul cărora se vor moderniza cele două fregate pe care le-am cumpărat de la Marina Britanică în urmă cu ceva ani şi iată săptămâna aceasta un nou program, cel legat de bateriile de coastă sau sistemele mobile de lansare rachete antinavă”, a spus Fifor.

Mihai Fifor este, sâmbătă, în localitatea Dumeşti, judeţul Vaslui, unde participă la comemorarea a 75 de ani de la moartea mareşalului Constantin Prezan.

Comentarii