Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Statele Unite vor finanța continuarea proiectului de la Cernavodă

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, va semna un protocol împreună cu preşedintele Băncii de Export - Import a SUA, Kimberley Reed, pentru continuarea proiectului nuclear de la Cernavodă.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 08.10.2020 - 22:57

Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a anunțat, joi, că SUA vor finanța continuarea proiectului de la Centrala Nuclearoelectrică de la Cernavodă.

"Mâine, ministrul Popescu se va întâlni cu Secretarul Departamentului de Energie Brouillette, pentru a demara un Acord de cooperare interguvernamentală pentru recondiţionarea unuia dintre cele două reactoare nucleare şi renovarea clădirii în care se află cele două reactoare noi de la centrala nucleară de la Cernavodă", a anunțat, joi, ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman.

De asemenea, "în partea a doua a zilei, ministrul Popescu se va întâlni cu preşedintele EXIM, Kimberley Reed, în vederea semnării unui memorandum de înţelegere care vizează finanţarea proiectului nuclear de la Cernavodă şi alte proiecte din România".

Continuarea proiectului de la Cernavodă este în valoare de opt miliarde de dolari, a precizat ambasadorul Zuckerman.

Comentarii