Foto: Inquam Photos

Statele Unite susțin România pentru a deveni lider regional și european, anunță Zuckerman

Statele Unite susțin România pentru a deveni lider regional și european, a anunțat ambasadorul Adrian Zuckerman cu prilejul Zilei Naționale a României.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 01.12.2020 - 18:16

Statele Unite susțin România pentru a deveni lider regional și european, a anunțat ambasadorul Adrian Zuckerman într-un mesaj trasmis cu prilejul Zilei Naționale a României, 1 Decembrie.

"Statele Unite şi România au creat treptat o prietenie caracterizată prin colaborare, loialitate şi consecvenţă. Parteneriatul dintre ţările noastre nu a fost nicicând mai puternic. Statele Unite vor continua să sprijine evoluţia României ca lider la nivel regional şi european", a precizat ambasadorul Adrian Zuckerman".

Potrivit acestuia, România are deja progrese foarte importante în domenii cum ar fi combaterea corupției și a traficului de persoane, "prin aplicarea unei politici de toleranţă zero".

Pe de altă parte, în plan economic, România este acum pe "poziţia a doua" în topul producătorilor de petrol şi gaze din Uniunea Europeană și urmează a deveni cel mai mare producător şi exportator de gaze din Europa "de îndată ce va începe realmente extracţia de gaze din rezervele însemnate din regiunea Mării Negre, anul viitor".

Ambasadorul SUA s-a numărat printre diplomații prezenți, marți, la ceremonia de la Arcul de Triumf din București, dedicată Zilei Naționale a României.

Comentarii