16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieStatele membre ale grupului OPEC+ au convenit să reducă producția de țiței

Statele membre ale grupului OPEC+ au convenit să reducă producția de țiței

Scăderea producției de țiței intervine în momentul în care, din cauza epidemiei de coronavirus, economia mondială este în recesiune, ceea ce a determinat și scăderea cererii de petrol.

Țările membre ale grupului OPEC+ au acceptat, din acest motiv, să-și reducă producția cu aproape 10 milioane de barili pe zi, începând cu data de 1 mai 2020. Din OPEC+ fac parte țările membre OPEC, precum și alte state producătoare de petrol, inclusiv Rusia.

Cererea mondială de petrol a scăzut cu aproximativ 30 milioane de barili pe zi – echivalentul a 30 la sută din producţia mondială.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Colliers: Numărul locuinţelor vândute în Bucureşti, în creştere cu 18% în primul trimestru din 2024

Piaţa rezidenţială a început anul 2024 în forţă, cu un prim trimestru încheiat cu o creştere de 18% a numărului tranzacţiilor cu apartamente în...
Ultima oră
Pe aceeași temă