Start up Yourself la Iași. Proiecte disponibile, finanțate cu 40.000 euro

Reprezentanţi ai şase consilii judeţene s-au aflat, miercuri, la Iaşi pentru a lua parte la lansarea proiectului Start up Yourself, prin care sunt puse la dispoziţie 12 milioane lei pentru finanţarea, pe componente de până la 40.000 euro, a 48 de întreprinderi nou înfiinţate.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 21.02.2018 - 18:18

Alina Popa, preşedintele Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST, asociaţie formată din şase consilii judeţene, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că obiectivul general al proiectului este încurajarea antreprenoriatului şi a ocupării pe cont propriu prin susţinerea înfiinţării a 48 de de întreprinderi cu profil non-agricol în zona urbană din Regiunea Nord-Est, şi crearea a minimum 96 de locuri de muncă, urmare a derulării unor măsuri de formare antreprenorială pentru minimum 400 de persoane.

Potrivit sursei citate, proiectul va fi implementat pe o perioadă de 36 de luni de Agenţia de Dezvoltare EURONEST, cu fonduri obţinute prin Programul Operaţional cu Capital Uman 2014-2020, Axa 3. Valoarea totală a proiectului este de aproape 12 milioane de lei, din care se vor finanţa 48 de întreprinderi.

"Este cel de-al treilea proiect start up lansat. Sunt necesare astfel de proiecte pentru înfiinţarea şi susţinerea societăţilor cu capital românesc. Funcţie de proiect, se pot finanţa până la 40.000 de euro. Cred, şi îmi doresc, ca într-un an să creăm peste 200 de locuri de muncă", a declarat Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Sorin Braşoveanu, a declarat că proiectul reprezintă o necesitate pentru tineri.

"Cred că acest acest proiect este o plus valoare adusă Bacăului. Am văzut condiţiile, am văzut grupul ţintă, am văzut munca echipei care munceşte pentru cele şase judeţe din Regiunea din Nord Est. Cu siguranţă vor fi aplicanţi. Proiectul nu face decât să îi încurajeze pe tineri să aplice", a declarat Sorin Braşoveanu, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, potrivit AGERPRES.

Comentarii