Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Şomajul tehnic va fi accesat de peste un sfert dintre firme

37% dintre companii şi-au întrerupt total sau parţial activitatea economică. Întreruperea totală sau parţială a activităţii economice este măsura decisă de 37% dintre companii, în timp ce 20% dintre acestea şi-au restrâns activitatea.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 02.04.2020 - 16:42

27% dintre firme vor apela cert la şomajul tehnic, potrivit unui studiu PwC România, citat de News.ro. ”Marea majoritate a companiilor doresc să îşi păstreze angajaţii şi să reducă efectele negative asupra acestora”, afirmă PwC. Din păcate, soluţiile sunt limitate şi dificil de anticipat într-un climat imprevizibil.

Aceasta va duce la scăderea neaşteptată a veniturilor într-un termen foarte scurt. Efectul crizei este unul de domino, afectând tot mai mult industrii.

„Guvernul a luat un prim set de decizii, dar trebuie să continue monitorizarea foarte atentă a problemelor, ca să reacţioneze la timp cu alte măsuri de sprijin şi astfel să salveze cât mai multe companii şi angajaţii acestora”, a declarat Daniel Anghel, PwC România.

19% dintre firme au întrerupt total activitatea, 18% au întrerupt-o parţial, iar altele 19% nu au întrerupt activitatea. Se estimează o scădere a cifrei de afaceri cu 25%.

„Guvernul a luat un prim set de decizii, dar trebuie să continue monitorizarea foarte atentă a problemelor, ca să reacţioneze la timp cu alte măsuri de sprijin.” Daniel Anghel, PwC

Munca de la domiciliu ee o oportunitate la companiile ce o pot implementa, datorită specificului activităţii, şi a fost introdusă de 19% dintre companii, la toţi angajaţii.

”Munca de acasă a devenit posibilă pentru foarte multe companii datorită faptului că dispun de tehnologie şi au angajaţi bine pregătiţi care deţin competenţe digitale”, arată Ionuţ Sas de la PwC România.

Aceasta e posibil pentru că infrastructura digitală a României se plasează printre cele mai performante din Europa şi contribuie la desfăşurarea activităţii de acasă, fără sincope.

 

Pregătire digitală

Evident că organizaţiile care au investit în pregătirea digitală a salariaţilor au un avantaj, ce va deveni şi mai valoros pe termen lung, a mai spus Sas.

În schimb, companiile cu un specific al activităţii care nu permite munca la domiciliu şi ale căror afaceri sunt afectate iau în calcul aplicarea prevederilor privind şomajul tehnic: 27% le vor aplica cu siguranţă; 18% încă nu ştiu dacă le vor aplica, pentru că sunt neclare; 18% încă nu ştiu dacă le vor aplica, pentru că nu le-au analizat, iar 5% arată că mai degrabă nu le vor aplica, pentru că actualele prevederi nu corespund specificului activităţii lor.

Comentarii

loading...