16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăEconomieŞeful unui jucător de top de pe piaţa de anvelope auto ar...

Şeful unui jucător de top de pe piaţa de anvelope auto ar putea prelua şefia Renault

Renault trebuie să găsească un înlocuitor pentru Carlos Ghosn, care este arestat în prezent în Japonia, acuzat de abateri financiare. Ghosn neagă acuzaţiile.

Întrebat dacă Senard l-ar putea înlocui pe Ghosn, Le Maire a declarat ziarului France du Dimanche: “Este de datoria consiliului de administraţie să examineze propunerile comitetului de numiri”.

“Statul francez, în calitate de acţionar, doreşte să se pronunţe. Ceea ce vă pot spune este că Jean-Dominique Senard are o competenţă recunoscută în industria auto. La Michelin, el şi-a demonstrat capacitatea de a conduce o mare companie, şi ştie care sunt şi responsabilităţile sociale ale acesteia”, a spus Le Maire.

Le Maire a declarat că nu a fost discutată nicio schimbare în structura deţinerilor de acţiuni dintre Renault şi Nissan.

Statul francez deţine 15% din Renault, care deţine o participaţie de 43,4% la Nissan. Nissan are o participaţie de 15% la Renault.

Cele mai citite

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă