Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Directorul executiv al Michelin, Jean-Dominique Senard, poate fi o alegere bună pentru a conduce Renault.

Şeful unui jucător de top de pe piaţa de anvelope auto ar putea prelua şefia Renault

Directorul executiv al Michelin, Jean-Dominique Senard, poate fi o alegere bună pentru a conduce Renault, a declarat ministrul francez de finanţe Bruno Le Maire, conform Mediafax.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 20.01.2019 - 12:00

Renault trebuie să găsească un înlocuitor pentru Carlos Ghosn, care este arestat în prezent în Japonia, acuzat de abateri financiare. Ghosn neagă acuzaţiile.

Întrebat dacă Senard l-ar putea înlocui pe Ghosn, Le Maire a declarat ziarului France du Dimanche: "Este de datoria consiliului de administraţie să examineze propunerile comitetului de numiri".

"Statul francez, în calitate de acţionar, doreşte să se pronunţe. Ceea ce vă pot spune este că Jean-Dominique Senard are o competenţă recunoscută în industria auto. La Michelin, el şi-a demonstrat capacitatea de a conduce o mare companie, şi ştie care sunt şi responsabilităţile sociale ale acesteia", a spus Le Maire.

Le Maire a declarat că nu a fost discutată nicio schimbare în structura deţinerilor de acţiuni dintre Renault şi Nissan.

Statul francez deţine 15% din Renault, care deţine o participaţie de 43,4% la Nissan. Nissan are o participaţie de 15% la Renault.

Comentarii

loading...