21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăEconomieȘeful statului a promulgat legea prin care România împrumută patru miliarde de...

Șeful statului a promulgat legea prin care România împrumută patru miliarde de euro

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, Decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 177 / 2020, anunță un comunicat de presă transmis, luni, 8 martie 2021, de Administrația Prezidențială a României.

OUG 177 / 2020 este cea care a aprobat un Acord de împrumut dintre Uniunea Europeană, în calitate de Creditor şi România, în calitate de Împrumutat, în valoare de 4.099.244.587 euro. Acordul a fost semnat la București la 8 octombrie 2020 şi la Bruxelles la 19 octombrie 2020.

OUG 177 / 2020, semnată de fostul premier Ludovic Orban, preciza că “sumele trase din împrumut și virate în contul în valută deschis pe numele Ministerului Finanțelor Publice la Banca Națională a României se utilizează pe măsura necesităților de finanțare a deficitului bugetului de stat și refinanțării datoriei publice guvernamentale”. 

Textul OUG 177 a fost contrasemnat și de Florin Cîțu, care, la momentul emiterii Ordonanței, era ministru de Finanțe în Guvernul Orban.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Stoltenberg, după discuția purtată cu Klaus Iohannis: „România este esenţială pentru apărarea Flancului Estic al NATO”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marți seară, după discuţia cu preşedintele Klaus Iohannis, că România este esenţială pentru apărarea Flancului Estic...

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...

În această săptămână aflăm finalistele Cupei României. Avancronica celor două partide

În această săptămână sunt programate cele două meciuri din semifinalele Cupei României. Pentru un loc în ultimul act al competiției Corvinul Hunedoara se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă