Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Șeful Protecției Consumatorilor Constanța, îngrozit de lucrurile pe care le-a găsit pe litoral

Șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor din Constanța, Horia Constantinescu, a prezentat, joi, cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, că în timpul controalelor de anul trecut a găsit „lucruri pe care nu credea să le întâlnească”.

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

Actualizat: 15.03.2018 - 17:16

„Nu am crezut că o parte din lucrurile pe care le întâlnesc pot fi întâlnite într-o piață europeană. Anul 2018 va fi un an de ridicare a ștachetei pentru oricare dintre comercianți în favoarea consumatorilor”, a declarat Horia Constantinescu.

Printre lucrurile pe care le-a întâlnit se numără mâncare expirată de luni sau chiar ani de zile, produse toxice vândute ca fresh-uri pentru copii, rațe congelate cu tot cu pene, în restaurante de fițe din Mamaia, mizerie de nedescris în multe din bucătăriile restaurantelor, hoteluri care nu mai schimbaseră saltelele din 1984.

Controalele vor continua, îi anunță acesta pe comercianți.

„Dacă anul 2017 a fost unul dificil pentru comercianții de pe litoral, din cauza acțiunilor noastre, vă anunțăm că vara lui 2018 va fi un război la baionetă. Îi sfătuiesc pe agenții economici din județul Constanța să nu mai folosească firul scurt pentru diverse intervenții, să nu mai cheltuie bani pe mese de protocol care nu îi ajută la nimic,să renunțe la traficul de influență și să pună mâna pe mop și detergent. Suntem deciși să lăsăm în urmă acest ”conglomerat infracțional” care s-a format în Constanța ”, a mai spus Horia Constantinescu.

O noutate a sezonului estival din 2018 va fi aceea că vor dispărea chioșcurile care oferă servicii de alimentație publică. Astfel, falezele nu vor mai fi aglomerate cu tot felul de construcții din care se vând de la șaorma la porumb fiert. Primarii sunt cei care trebuie să urmărească aplicarea acestor reguli, prin modul în care emit autorizațiile de funcționare.

„Încetați să mai fiți nesimțiți - este mesajul transmis tuturor celor care cred că dacă au dobândit un activ acesta poate fi transformat într-un grajd şi pot să-i considere pe cei care le calcă pragul nişte oameni neimportanți şi insignifianți. Acest lucru a dus la derapajul turismului românesc şi nicidecum faptul că noi scoatem gunoiul de sub preş”, este mesajul pe care îl transmite celor care câștigă din turism.

În anul 2017, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța a efectuat 3.857 de controale și a aplicat amenzi în valoare de 8,5 milioane de lei.

Comentarii