14.3 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Șeful Fondului Proprietatea, despre vânzarea acțiunilor Hidroelectrica

„Discutăm proiectul pe care îl avem cu mai multe părţi interesate din zone destul de ample. Nu suntem în punctul în care este necesar să facem un anunţ, dar este un proces care este în curs. Există în mod clar un mare interes. Pentru că, după cum am menţionat la Adunarea Generală a Acţionarilor, nu doar că reprezintă bijuteriile coroanei pentru Fondul Proprietatea, ci şi pentru România. Şi în zilele noastre, când energia verde este atât de discutată şi atât de relevantă pentru modul de producere şi de consum al energiei în viitor, o societate ca Hidroelectrica, cu 100% generare de putere hidro, este un activ extrem de valoros şi vrem să ne asigurăm că acest lucru se reflectă în discuţiile pe care le avem cu orice părţi interesate”, a spus Johan Meyer.

Întrebat cum explică situaţia în care Hidroelectrica este cea mai importantă companie din portofoliu, dar este totuşi de vânzare, Johan Meyer a afirmat că depinde de ce se poate face cu fondurile rezultate în urma vânzării.

„Pe de o parte este obligaţia noastră să creăm valoare pentru acţionari şi în prezent, da, generează dividende, dar dacă de asemenea ar fi dispus să plătească să zicem de două ori valoarea la care am listat-o în portofoliul nostru, noi ca manageri de portofoliu nu ne-am face treaba dacă nu analizăm oferta şi sigur ar fi la latitudinea noastră şi a acţionarilor ce să facem cu banii primiţi: să-i distribuim, să-i investim sau să-i reinvestească ei sau să-i reinvestim în numele lor”, a afirmat Johan Meyer.

Potrivit sursei citate, contractul cu consorţiul de bănci de investiţii pentru listarea societăţii nu a fost extins de către acţionari şi Guvernul ar trebui să revadă acest proces şi să selecteze un nou consorţiu pentru a redemara procesul de listare şi a-l duce mai departe.

Johan Meyer a mai spus că Hidroelectrica este absolut critică pentru crearea de valoare pentru Fond.

Ultima oră
Pe aceeași temă