11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieȘeful Camerei de Comerț București și-a dat demisia

Șeful Camerei de Comerț București și-a dat demisia

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București, Sorin Dimitriu, și-a depus demisia din funcția de conducere a camerei bucureștene, informează un comunicat al instituției.

„Prin acest gest doresc să protejez imaginea Camerei București de atacurile îndreptate împotriva mea personal, ca urmare a dosarelor de cercetare aflate pe rolul instanțelor. Întreaga mea activitate la conducerea acestei instituții a vizat exclusiv afirmarea acesteia drept un interlocutor credibil în relațiile cu mediul de afaceri, partenerii externi și autorități. Îmi doresc ca această organizație să continue proiectele inițiate pentru promovarea intereselor mediului de afaceri și susținerea parteneriatelor economice”, se arată în scrisoarea de demisie depusă de Sorin Dimitriu, la secretariatul Colegiului de Conducere al CCIB.

Dimitriu a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la 4 ani si o luna de inchisoare cu executare, intr-un dosar legat de fraude cu fonduri europene.

De asemenea, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti a fost condamnata la plata unei amenzi penale de 70.000 lei pentru savarsirea de infractiuni impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Judecatorii au mai dispus confiscarea sumei de 2.470.000 lei de la Camera de Comert, in legatura cu derularea a doua proiecte POSDRU, pentru care au fost folosite documente false.

Pe 1 octombrie 2014, Sorin-Petre Dimitriu a fost trimis in judecata de DNA pentru fapte de coruptie, alaturi de alti membri din conducerea CCIB.

Conform DNA, membrii din conducerea CCIB au conceput, organizat si pus in aplicare un mecanism care presupunea, pe de o parte, accesarea frauduloasa de fonduri europene pentru diferite proiecte, iar, pe de alta parte, “spolierea” angajatilor CCIB de o mare parte din veniturile salariale obtinute din activitatea prestata in cadrul proiectelor, prin simularea unei asa-zise “sponsorizari” catre institutia angajatoare, sumele astfel rezultate fiind cheltuite “dupa bunul plac”, de catre conducerea CCIB.

 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă