Foto: Moldova.org

Schweighofer: Nu folosim lemn din parcurile naționale ale României

Compania austriacă Holzindustrie Schweighofer respinge criticile formulate la adresa ei de Agenția pentru Investigații de Mediu (EIA) din SUA, care a realizat o anchetă pe tema exploatării lemnului din pădurile României.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 18.07.2018 - 14:14

Compania Holzindustrie Schweighofer, cu sediul central în Austria, consideră că acuzațiile privitoare la activitățile sale din România sunt nefondate.

Criticile legate de compania Schweighofer au fost formulate, marți, la București, de reprezentanți ai Agenției pentru Investigații de Mediu (EIA) din SUA.

Holzindustrie Schweighofer afirmă că a implementat în România, încă de la începutul anului 2017, politica „Zero transporturi din parcurile naționale”, "deși legislația în vigoare permite recoltarea lemnului din zonele tampon ale parcurilor naționale".

"Dacă experții Holzindustrie Schweighofer identifică într-un depozit de buștean aflat în lanțul de aprovizionare lemn recoltat din parcurile naționale, compania refuză să achiziționeze din acest depozit atât timp cât acolo se livrează lemn din parcuri naționale", precizează un comunicat de presă difuzat, miercuri, de compania austriacă.

Aceasta subliniază, pe de altă parte, că toate livrările de buștean din depozite către fabricile Holzindustrie Schweighofer sunt monitorizate folosind sistemul GPS Timflow.

"Multe dintre informațiile furnizate de EIA în timpul conferinței de presă din 17 iulie 2018 sunt simple speculații, complet nefondate și nu corespund realității", precizează Holzindustrie Schweighofer.

Firma austriacă subliniază că ea prelucrează doar 6 la sută din volumul total de lemn recoltat din România. În anul 2017, 60 la sută din necesarul companiei Schweighofer a fost adus din alte țări, prin care s-au numărat Slovacia, Polonia, Cehia și Austria.

Comentarii