16.3 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Scădere accentuată a numărului de salariaţi anticipată în economie

„Scădere accentuată a activităţii în toate sectoarele economiei. Scăderea numărului de salariaţi în toate sectoarele economiei. Creşterea preţurilor în comerţul cu amănuntul”, arată estimările managerilor.

În cadrul anchetei de conjunctură din luna aprilie 2020, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni scădere accentuată a volumului producţiei (sold conjunctural -70%).

„Dintre activităţile care vor înregistra cele mai însemnate scăderi menţionăm fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului (sold conjunctural -97%) şi fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor (sold conjunctural -91%).

Activitatea de fabricarea produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice va înregistra relativă stabilitate (sold conjunctural -4%)”, arată datele INS, citate de News.ro.

Referitor la numărul de salariaţi se estimează scădere, soldul conjunctural fiind de -40% pe total industrie prelucrătoare. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural 0%).

De asemenea, potrivit estimărilor din luna aprilie 2020, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni scădere accentuată a volumului producţiei (sold conjunctural -57%). Managerii estimează scădere a numărului de salariaţi (sold conjunctural -40%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează scădere moderată a acestora (sold conjunctural -10%).

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni tendinţă de scădere accentuată a activităţii economice (sold conjunctural -58%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra scădere (sold conjunctural -35%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni scădere a numărului de salariaţi (sold conjunctural -25%).

Ultima oră
Pe aceeași temă