Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Scade prețul petrolului, în urma epidemiei din China

Prețul petrolului a continuat să scadă, ajungând, luni, 27 ianuarie, sub nivelul de 60 de dolari barilul, pentru prima dată în ultimele trei luni.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

27.01.2020 - 17:53

Scăderea prețului țițeiului ar fi o consecință a creşterii numărului deceselor provocate de epidemia de coronavirus din China, care a determinat reducerea activității la un număr tot mai mare de firme.

Luni în jurul orei 12.54 GMT, cotaţia ţiţeiului Brent era în scădere cu 1,51 dolari, echivalentul a 2,5 la sută, până la 59,18 dolari, acesta fiind cel mai scăzut preț înregistrat de la sfârşitul lunii octombrie 2019.

Extinderea epidemiei din China a dus la îngrijorarea că se va reduce tot mai mult activitatea economică, deci și cererea de țiței, ceea ce ar genera, în rândurile Organizaţiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi a Rusiei, o inițiativă de a reduce și mai mult producţia de petrol.

Comentarii

loading...