10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieSaxonia Inferioară, interesată de proiectele românești în parteneriat public - privat

Saxonia Inferioară, interesată de proiectele românești în parteneriat public – privat

Cei doi oficiali au discutat despre participarea companiilor din Saxonia Inferioară în proiectele românești de tip parteneriat public-privat, cooperarea în domenii de vârf cum ar fi inteligența artificială sau tehnologia informației și a comunicațiilor, precum și organizarea anuală de forumuri bilaterale de afaceri.

”România este o destinație ideală pentru investițiile în industriile inovative. Am accentuat acest lucru prin mai multe argumente: ritmul de creștere a PIB din ultimii ani, un regim fiscal competitiv, competențele extraordinare în domeniul IT și schemele de ajutor de stat pentru investiții. Prosperitatea cetățenilor din UE depinde în viitor de promovarea unei creșteri dinamice și sustenabile, bazate de inovație și cooperare”, a declarat Ștefan-Radu Oprea.

Vizita oficială durează două zile (6-7 martie), având programate întâlniri cu Stephan Schostock, primarul orașului Hanovra, Gabriele Andretta, președinte al Parlamentului landului Saxonia Inferioară, Hauke Jagau, președintele Regiunii Hanovra, și cu Jutta Kremer, secretar de stat în Ministerul pentru Afaceri Europene şi Dezvoltare Regională al Landului.

Landul Saxonia Inferioară este al doilea cel mai întins land din Republica Federală Germania și al patrulea ca număr de locuitori.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă