Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Saxonia Inferioară, interesată de proiectele românești în parteneriat public - privat

Aflat într-o vizită oficială în Saxonia Inferioară, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat Ștefan-Radu Oprea s-a întâlnit joi, 7 martie, la Hanovra cu Stephan Weil, prim-ministrul landului german.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 07.03.2019 - 14:52

Cei doi oficiali au discutat despre participarea companiilor din Saxonia Inferioară în proiectele românești de tip parteneriat public-privat, cooperarea în domenii de vârf cum ar fi inteligența artificială sau tehnologia informației și a comunicațiilor, precum și organizarea anuală de forumuri bilaterale de afaceri.

”România este o destinație ideală pentru investițiile în industriile inovative. Am accentuat acest lucru prin mai multe argumente: ritmul de creștere a PIB din ultimii ani, un regim fiscal competitiv, competențele extraordinare în domeniul IT și schemele de ajutor de stat pentru investiții. Prosperitatea cetățenilor din UE depinde în viitor de promovarea unei creșteri dinamice și sustenabile, bazate de inovație și cooperare”, a declarat Ștefan-Radu Oprea.

Vizita oficială durează două zile (6-7 martie), având programate întâlniri cu Stephan Schostock, primarul orașului Hanovra, Gabriele Andretta, președinte al Parlamentului landului Saxonia Inferioară, Hauke Jagau, președintele Regiunii Hanovra, și cu Jutta Kremer, secretar de stat în Ministerul pentru Afaceri Europene şi Dezvoltare Regională al Landului.

Landul Saxonia Inferioară este al doilea cel mai întins land din Republica Federală Germania și al patrulea ca număr de locuitori.

Comentarii

loading...