16.9 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

Șantierul din Galați construiește o navă de luptă pentru Olanda

Șantierul naval din Galați a început lucrările pentru o „navă de sprijin de luptă” (Combat Support Ship) cu deplasamentul de 22.595 de tone, care va intra în dotarea Marinei Regale Olandeze.

Începerea lucrărilor era inițial planificată în luna februarie 2021, dar compania olandeză Damen Schelde Naval Shipbuilding, care deține șantierul din Galați, a început programul mai devreme, adică în decembrie 2020, pentru a asigura derularea proiectului în condițiile actualei pandemii de coronavirus și pentru a gestiona într-un mod eficient măsurile sporite de securitate sanitară care afectează modul de lucru pe șantierul naval.

Vasul de sprijin de luptă care se construiește acum în România se va numi „Den Helder”. El este conceput pentru a opera în întreaga lume și într-un mediu ostil, protejat de fregate. În plus, vasul poate fi folosit în lupta împotriva traficului de droguri, pentru controlarea fluxurilor de refugiați și pentru ajutor de urgență. Vasul va putea avea la bord două ambarcațiuni de debarcare, două ambarcațiuni rapide pentru Forțele Speciale și până la două elicoptere.

Viitoarea navă de sprijin de luptă „Den Helder” va fi livrată Marinei Regale Olandeze în iunie 2024.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă