Foto Arhiva

Sălaj: Din cauza condițiilor nefavorabile, un agricultor a înlocuit tractorul cu elicopterul

O asociaţie agricolă din Sălaj a ales să-şi fertilizeze o cultură de rapiţă cu ajutorul elicopterului, din cauza solului îmbibat cu apă, ce nu permite accesul în câmp al utilajelor agricole, situaţie ce a dus, la nivel de judeţ, la întârzieri importante.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 10.04.2018 - 15:29

Directorul Direcţiei Agricole Sălaj, Valentin Duca, a precizat marţi, pentru Agerpres, că în judeţ sunt prevăzute a fi însămânţate circa 23.000 de hectare de porumb, 3.000 de hectare de floarea soarelui, 1.500 de hectare de soia, 3.700 de hectare de ovăz şi 1.000 de hectare de orz, alături de suprafeţe importante de trifoi, lucernă şi cartofi.

"Solul este încă îmbibat cu apă şi nu se poate intra în câmp. Sunt lucrări agricole foarte întârziate, în special la trifoliene şi cartof, care trebuiau semănate până în 25 martie. Şi la porumb se pot cultiva acum doar hibrizi timpurii şi extratimpurii. Mai e nevoie de încă minim trei zile pentru ca terenul să se zvânte, însă se anunţă din nou precipitaţii", a precizat Valentin Duca.

Potrivit acestuia, starea nefavorabilă a terenului a determinat o asociaţie agricolă din Sălaj să utilizeze un elicopter pentru a fertiliza la timp o cultură de rapiţă.

"O asociaţie agricolă din Carastelec, care lucrează în arendă circa 500 de hectare de teren agricol, a ales să-şi fertilizeze cultura de rapiţă, de peste 100 de hectare, cu un elicopter", a menţionat directorul Direcţiei Agricole Sălaj.

Valentin Duca a adăugat că în toamnă au fost deja cultivate aproximativ 12.000 de hectare de grâu.

Oficialul Direcţiei Agricole a subliniat faptul că în Sălaj se cultivă în prezent circa 95% din terenul agricol disponibil, de peste 120.000 de hectare, după ce în urmă cu câţiva ani procentul era de doar 50-60%.

Comentarii