Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Yves Saint Laurent, Gucci şi Balenciaga vor fabrica măşti sanitare

Casele de modă franceze Saint Laurent şi Balenciaga şi casa italiană Gucci se lansează în fabricarea de măşti sanitare, cu scopul de a remedia lipsa acestora în contextul pandemiei de Covid-19, iar LVMH a început producţia de gel dezinfectant pentru spitale.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 24.03.2020 - 11:52

„Atelierele franceze ale caselor Balenciaga şi Yves Saint Laurent se pregătesc de fabricarea măştilor, în conformitate cu măsurile de protecţie sanitară cele mai stricte pentru colaboratorii lor, odată ce procedeele şi materialele au fost omologate de autorităţile competente”, a transmis grupul de lux Kering de care aparţin cele două.

Între timp, Kering va trimite în următoarele zile serviciilor sanitare franceze 3 milioane de măşti chirugicale pe care grupul le va procura din China, potrivit comunicatului citat de BFMTV.

Casa Gucci, care aparţine tot grupului Kering, şi-a luat angajamentul de a fabrica 1,1 milioane de măşti şi 55.000 de cămăşi pentru personalul sanitar din Italia, ţara europeană cea mai afectată de Covid-19.

În plus, Kering a mai transmis că a făcut o donaţie financiară „excepţională” Institutului Pasteur, pentru a susţine cercetarea în cazul Covid-19, fără a preciza despre ce sumă este vorba.

Gigantul de lux LVMH, concurent al Kering, a început în urmă cu o săptămână fabricarea în cantitate mare a unui gel pe bază de alcool pentru spitale, în trei unităţi din Franţa dedicate până acum producţiei de parfumuri şi cosmetice - Dior, Guerlain şi Givenchy.

La nivel mondial, în trei luni de la apariţia coronavirusului, în Wuhan (China), au fost raportate peste 350.000 de cazuri de infectare cu Covid-19 şi mai mult de 16.000 de decese.

Comentarii