13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăEconomieRyanair caută 2 mii de piloți pentru noua flotă de avioane

Ryanair caută 2 mii de piloți pentru noua flotă de avioane

Luna trecută, Boeing a livrat Ryanair prima aeronavă 737 MAX, alte 12 urmând să ajungă până în perioada de vârf a sezonului turistic de vară.

Compania irlandeză este cel mai mare client european al acestui model, cu un număr total de comenzi de 210 pentru avionul cu 197 de locuri.

Noul model va ajuta compania „să-şi diminueze costurile, emisiile de dioxid de carbon, consumul de combustibil, iar zgomotul va fi mai scăzut”, a informat Ryanair.

Pregătirea noilor piloţi va avea loc în 2021, astfel încât ei să poată lucra peste tot în Europa în vara anului viitor, a precizat compania aeriană low-cost.

În ianuarie, Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA) şi-a dat acordul pentru ca avioanele Boeing 737 MAX să poată zbura din nou, la două luni după o decizie similară a Autorităţii Federale pentru Aviaţie din SUA (FAA). În luna decembrie 2020, o aeronavă Boeing 737 MAX aparţinând companiei braziliene Gol a efectuat primul zbor comercial al acestui tip de avion, după o pauză de 20 de luni.

Începând din luna martie 2019, avioanele Boeing 737 MAX au avut interdicţie de zbor la nivel mondial după două catastrofe aeriene, suspectându-se că era vorba despre o funcţionare defectuoasă a sistemului automat de stabilizare în zbor.

Cele mai citite

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă