Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Romgaz, Banca Transilvania şi BRD îndeplinesc criteriile de eligibilitate FTSE Global All Cap Index

Furnizorul global de indici FTSE Russell a anunţat că acţiunile companiilor româneşti Romgaz, Banca Transilvania şi BRD-Groupe Societe Generale îndeplineau criteriile de eligibilitate FTSE Global All Cap Index.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 27.09.2019 - 22:09

În paralel, FTSE Russell a a arătat că piaţa de capital România va fi reclasificată de la statutul de Piaţă de Frontieră la cel de Piaţă Emergentă Secundară, începând din luna septembrie 2020.

În cadrul procedurii anuale de revizuire, comitetul de clasificare a ţărilor a decis că România a făcut progrese la criteriul "lichiditate - suficientă lichiditate a pieţei pentru a sprijini investiţii globale semnificative", astfel încât calificativul a fost îmbunătăţit de la 'Restricţionat' la 'Îndeplinit'.

"În consecinţă, România îndeplineşte cele nouă criterii FTSE Quality of Markets necssare pentru statutul de piaţă emergentă secundară în schema de clasificare a FTSE", a precizat agenţia britanică.

La Bursa de Valori Bucureşti (BVB) sunt listate 84 de companii doar pe piaţa principală şi, împreună, au o capitalizare de 36 de miliarde de euro. FTSE este lider mondial de clasificare a indicilor bursieri, .conform Agerpres

Comentarii