25.2 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Românii pot investi în titluri de stat și în luna aprilie

Dobânzile anuale oferite sunt: 2,95% pentru scadența de 1 an, 3,35% pentru scadența de 3 ani și 3,75% pentru scadența de 5 ani. Titlurile de stat sunt emise în forma dematerializatã, au valoare nominalã de 1 leu, iar dobânda anualã este plãtitã la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile de stat emise în cadrul Programului TEZAUR  sunt transferabile și se pot rãscumpãra în avans.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

–        Între1-26 aprilie 2021 de la unitãțile Trezoreriei Statului;

–        Între1-22 aprilie 2021 pentru mediul rural și 1-23 aprilie 2021 pentru mediul urban prin Compania Naționalã Poșta Românã.

Alternativa de economisire propusă de Ministerul Finanțelor se bucurã de un interes crescut al românilor, deoarece veniturile/câștigurile aferente sunt neimpozabile.

Deținătorii de titluri de stat TEZAUR lansate în cadrul emisiunilor anterioare și care au ajuns la maturitate pot reinvesti disponibilitãțile neridicate la scadențã aferente acestor emisiuni anterioare prin subscrierea în cadrul emisiunilor de titluri de stat lansate în luna aprilie în cadrul Programelor de titluri de stat pentru populație TEZAUR.

Ultima oră
Pe aceeași temă