11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăEconomieRomânii au continuat să viziteze Germania, în ciuda pandemiei

Românii au continuat să viziteze Germania, în ciuda pandemiei

Operatorii germani din turism și-au pus speranțele într-o revenire în acest an, după ce pandemia le-a dat anul trecut o lovitură puternică. Potrivit cifrelor prezentate ieri de Organizația Germană pentru Turism, criza pandemică a trimis în 2020 incomingul din Germania la nivelul din 1993. Dacă în perioada 1993-2020 incomingul german s-a aflat pe un trend ascendent, cu o creştere totală de peste 159%, anul trecut numărul total al înnoptărilor a fost de 32 milioane, în scădere cu 70% faţă de 2019.

Cu toate acestea, turiștii români au înregistrat 800.000 de înnoptări în 2020 în unitățile de cazare din Germania, fiind turiștii care au înregistrat printre cele mai mici scăderi ale numărului de înnoptări în Germania dintre turiştii străini ajunşi anul trecut în statul german, mai exact de doar 30%, după ce în 2019 înregistraseră 1,1 milioane de înnoptări. O altă cifră interesantă arată că marea majoritate a românilor preferă să călătorească spre această țară cu avionul – 78% optând pentru acest mijloc de transport.

Potrivit lui Cristian Sallai, marketing & sales manager regional pentru Organizația Germană pentru Turism, marea majoritate a călătoriilor românilor în această țară au fost de plăcere (68%), incluzând aici și vizitarea rudelor ce trăiesc în această țară, iar restul de 32% au fost în scop de afaceri. El și-a exprimat speranțele pentru anul acesta arătând că majoritatea oamenilor își doresc să călătorească. El a subliniat că, de această dată se vor promova orașele mici din Germania, cu stiluri arhitectonice unice, pentru că metropolele sunt oricum puncte de atracție pentru turiștii din toată Europa, dar și excursiile în zonele rurale. „Oamenii vor să călătorească, doar să și poată să călătorească”, a spus Sallai, referindu-se la ridicarea restricțiilor din timpul pandemiei de COVID-19.

Experiențe autentice

Pentru vara acestui an, Organizaţia Germană pentru Turism promovează turismul cultural pentru repornirea turismului local, punându-se accentul pe oraşele germane tradiţionale, pe meşteşuguri, producători locali, gastronomie, cultură şi arhitectură, precum şi pe realizarea activităţilor în natură.

„Experienţele autentice în oraşe şi gama largă de oferte turistice disponibile oferă oportunităţi excelente destinaţiei turistice Germania de a atrage turişti în ciuda pandemiei. Conform datelor Comisiei Europene, peste 30% dintre europeni îşi doresc să reia călătoriile urbane, dar cu un puternic specific local. Iar oraşele Germaniei oferă fix această combinaţie unică de urbanism şi tradiţional”, spune Petra Hedorfer, preşedintele Organizaţiei Germane pentru Turism.

Ce are Germania de oferit

Organizația a făcut și un top al celor mai apreciate experiențe pe care turiștii le pot avea în această țară.

1.      Degustarea pâinii artizanale

Germania are peste 3.200 de tipuri de pâine și o uriașă tradiție în acest sens care este inclusă în patrimoniul cultural imaterial UNESCO.

2.      Gastronomia locală

Aici, se poate vorbi despre vinuri regionale, care pot fi degustate prin vizite la podgorii apreciate în toată lumea, despre cele 1.500 de fabrici de bere regionale și despre experiențele de fine dining în aproximativ 300 de restaurante cu stele Michelin.

3.      Artizanii tradiționali

Turiștii pot vizita atelierele de design și artă tradițională și chiar să participe la workshop-uri despre meșteșugurile Germaniei.

4.      Arhitectura urbană

Orașele Germaniei oferă un mix de tradițional și urban, de la arhitectura clasică și până la arta stradală modernă, turiștii se vor putea bucura de un adevărat spectacol urban.

5.      Muzica clasică

Aproximativ o treime din toate spectacolele de operă din întreaga lume au loc în sălile de spectacole din această țară.

Cele mai citite

Premierul a cerut ca toate pensiile să fie plătite înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marţi, în şedinţa Exectivului, ministrului Muncii Simona Bucura Oprescu să vorbească cu toate băncile din România şi cu Poşta...

Brățările personalizate pentru cuplu – Cadoul ideal pentru a celebra iubirea

Într-o lume plină de opțiuni când vine vorba de cadouri, brățările personalizate pentru cupluri se disting ca o alegere plină de semnificație și afecțiune....

ROCA Investments înregistrează creștere pentru al șaselea an consecutiv, în pofida unui an plin de provocări, și o valoare de piață de 81,64 mil...

ROCA Investments, cea mai dinamică companie de private equity din România, celebrează șase ani de activitate pe piața locală. Compania anunță o evaluare curentă...
Ultima oră
Pe aceeași temă