7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieRomânia, tigrul economic al Europei, strânge relaţiile cu Vietnam, tigrul economic al...

România, tigrul economic al Europei, strânge relaţiile cu Vietnam, tigrul economic al Asiei

În cadrul vizitei oficiale întreprinse în Vietnam, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Andreprenoriat Ștefan-Radu Oprea și ministrul Planficării şi Investiţiilor Nguyen Chi Dung au semnat două Memorandumuri de înțelegere în domeniul promovării investițiilor și în domeniul IMM-urilor.  

Cei doi miniştri au discutat despre oportunitățile de colaborare în domeniile celei de-a patra revoluţii industriale, respectiv în robotică și IT, dar și în domenii în care România deţine o forță de muncă înalt calificată, precum tehnologiile de extracție și prelucrare a hidrocarburilor.

”Documentele semnate astăzi constituie baza cooperării viitoare în domeniul economic. Am creat, astfel, cadrul instituțional pentru concretizarea multor oportunități de colaborare între mediile de afaceri din țările noastre, dar pentru a fi puse în practică, avem nevoie și de implicarea factorilor politici din România și Republica Socialistă Vietnam. Vă invit să analizați măsurile adoptate de guvernul român pentru dezvoltarea unui ecosistem antreprenorial solid și competitiv, în care investitorii străini  găsesc o platformă de business atractivă și variată”, a declarat ministrul Oprea.

Cele două părţi au reiterat intenţia de a creşte, cât mai repede posibil, volumul schimburilor comerciale de la 200 milioane USD, cât este acum, la 500 milioane USD.

Ministrul Nguyen Chi Dung a apreciat performanțele economice ale guvernul român, în special creșterea economică de 7% de anul trecut – în contextul în care Vietnamul este, la rândul său, unul din tigrii asiatici, cu o creştere a PIB-ului (6,3% în 2017), apropiată de cea a Chinei (6,8% în 2017), al cărei model economic de “capitalism de stat” l-a adoptat în 1986, cu efecte spectaculoase.

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă