Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

România, tigrul economic al Europei, strânge relaţiile cu Vietnam, tigrul economic al Asiei

România, tigrul economic al Europei, strânge relaţiile cu Vietnam, tigrul economic al Asiei

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 25.10.2018 - 15:35

În cadrul vizitei oficiale întreprinse în Vietnam, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Andreprenoriat Ștefan-Radu Oprea și ministrul Planficării şi Investiţiilor Nguyen Chi Dung au semnat două Memorandumuri de înțelegere în domeniul promovării investițiilor și în domeniul IMM-urilor.  

Cei doi miniştri au discutat despre oportunitățile de colaborare în domeniile celei de-a patra revoluţii industriale, respectiv în robotică și IT, dar și în domenii în care România deţine o forță de muncă înalt calificată, precum tehnologiile de extracție și prelucrare a hidrocarburilor.

”Documentele semnate astăzi constituie baza cooperării viitoare în domeniul economic. Am creat, astfel, cadrul instituțional pentru concretizarea multor oportunități de colaborare între mediile de afaceri din țările noastre, dar pentru a fi puse în practică, avem nevoie și de implicarea factorilor politici din România și Republica Socialistă Vietnam. Vă invit să analizați măsurile adoptate de guvernul român pentru dezvoltarea unui ecosistem antreprenorial solid și competitiv, în care investitorii străini  găsesc o platformă de business atractivă și variată”, a declarat ministrul Oprea.

Cele două părţi au reiterat intenţia de a creşte, cât mai repede posibil, volumul schimburilor comerciale de la 200 milioane USD, cât este acum, la 500 milioane USD.

Ministrul Nguyen Chi Dung a apreciat performanțele economice ale guvernul român, în special creșterea economică de 7% de anul trecut – în contextul în care Vietnamul este, la rândul său, unul din tigrii asiatici, cu o creştere a PIB-ului (6,3% în 2017), apropiată de cea a Chinei (6,8% în 2017), al cărei model economic de “capitalism de stat” l-a adoptat în 1986, cu efecte spectaculoase.

Comentarii

loading...