11.3 C
București
duminică, 17 octombrie 2021

România susține activitatea Centrului pentru combaterea amenințărilor hibride din Finlanda

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul referitor la plata de către România a cotizației sale la bugetul Centrului European de Excelență pentru Combaterea Amenințărilor Hibride de la Helsinki – European Center of Excellence for Countering Hybrid Threats (Hybrid CoE).

Decretul semnat de șeful statului se referă la „promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 4/2020 privind aprobarea cotizației anuale a României la bugetul Centrului European de Excelență pentru Combaterea Amenințărilor Hibride de la Helsinki – European Center of Excellence for Countering Hybrid Threats – Hybrid CoE”, precizează un comunicat de presă transmis, joi, 18 martie 2021, de Administrația Prezidențială.

Ordonanța 4 / 2020, emisă de Guvernul Orban, este cea care a aprobat „plata cotizației anuale în valoare de 60.000 euro pentru anul 2019, precum și plata cotizației anuale pentru anii următori, pe întreaga durată a participării României la activitatea Centrului European de Excelență pentru Combaterea Amenințărilor Hibride de la Helsinki”.

Centrul de la Helsinki a fost inaugurat în octombrie 2017, în prezența secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă