Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Refugiat kurd din Siria și o fostă refugiată, devenită cetățean român (Foto: Mihai Diac)

România - model european pentru tratamentul oferit străinilor. Refugiații primesc bani pe card

Cetățenii străini aflați în România cu statut de refugiat primesc bani pe card pentru a se întreține, iar acest sistem va fi aplicat și în alte state europene.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 27.06.2019 - 18:27

Misiunea din România a Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) a pus la punct un sistem de plată pe carduri a sumelor de bani acordate refugiaților, pentru a se întreține.

Cardurile sunt de tip Mastercard și sunt preplătite. Cu alte cuvinte, ele sunt încărcate cu o anumită sumă de bani, în lei, și sunt înmânate apoi beneficiarilor. După ce suma de bani este consumată, nici OIM nici autoritățile române nu mai virează bani pe aceste carduri, dar străinii le pot folosi în continuare, cu condiția să și le reîncarce singuri.

Pe aceste carduri nu apare numele beneficiarului dar apare un număr pe baza căruia se poate verifica, de către autoritățile statului, cui a fost atribuit. De asemenea, autoritățile pot verifica ce tipuri de produse sau servicii au fost plătite cu acest card.

Sistemul de carduri preplătite este aplicat în cazul străinilor, de către OIM România, încă de acum doi ani. România este prima țară în care s-a introdus acest sistem. El urmează a fi aplicat, pe baza experienței României, în Germania, iar ulterior în Lituania și în Portugalia, a anunțat Mircea Mocanu, șeful Misiunii din București a OIM.

Comentarii