14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieRomânia, lider în UE la creşterea comerţului cu amănuntul, în aprilie

România, lider în UE la creşterea comerţului cu amănuntul, în aprilie

În ritm anual, comerţul cu amănuntul a crescut cu 1,7% în zona euro şi în Uniunea Europeană. În aprilie, comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au urcat cu 3,4%, cele de combustibili au crescut cu 1,3%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi ţigări au scăzut cu 0,3%.

Cele mai mari creşteri anuale au fost raportate în România (7,4%), Polonia (6,6%) şi Lituania (6,5%) şi Franţa, cel mai semnificativ declin fiind raportat în Malta (minus 3,1%), Belgia (minus 1,5%) şi Slovenia (minus 1,4%).

În aprilie, comparativ cu luna precedentă, comerţul cu amănuntul a crescut cu 0,1% în zona euro şi cu 0,4% în UE 28, după ce în martie s-a înregistrat un avans de 0,4% în zona euro şi de 0,2% în Uniunea Europeană. Comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au urcat cu 1,5%, cele de combustibili au crescut cu 0,6%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi ţigări au scăzut cu 0,5%.

Cele mai mari creşteri lunare au fost înregistrate în Germania (2,3%), România (1,7%), Irlanda, Lituania şi Marea Britanie (toate cu 1,5%), cel mai semnificativ declin fiind raportat în Portugalia (minus 4,1%), Slovenia (minus 2%) şi Estonia (minus 1,8%)

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...
Ultima oră
Pe aceeași temă