27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăEconomieRomânia este statul cu cel mai înalt risc de sărăcie din UE

România este statul cu cel mai înalt risc de sărăcie din UE

Media în Uniunea Europeană este de 9,5%, arată datele publicate astăzi de Eurostat. România este urmată de state precum Luxemburg (unde în 2018 riscul de sărăcie pentru persoanele ocupate era de 13,5%), Spania, Italia şi Marea Britanie.

La polul opus, cel mai mic risc de sărăcie în rândul persoanelor ocupate se regăsea în Finlanda (3,1%), Cehia, Irlanda, Belgia şi Croaţia. Datele Eurostat mai arată că în ultimul deceniu ponderea persoanelor care au un loc de muncă dar sunt expuse riscului de sărăcie a crescut în majoritatea statelor membre UE.

Statele care au înregistrat cele mai mari scăderi sunt Grecia (minus 3,3 puncte procentuale), Letonia şi România (ambele cu o scădere de 2,4 puncte procentuale), informează Europa FM.

În cazul României, riscul de sărăcie la persoanele care au un loc de muncă a scăzut de la 17,7% în 2008 până la 15,3% în 2018, scrie Agerpres. La nivelul UE se constantă o tendinţă opusă, în condiţiile în care riscul de sărăcie la persoanele care au un loc de muncă a crescut de la 8,6% în 2008 până la 9,5% în 2018.

Repartiţia pe sexe arată că bărbaţii ocupaţi au un risc mai mare de sărăcie decât femeile ocupate. Potrivit Eurostat, în România riscul a fost în 2018 mult mai mare, 17,9% în cazul bărbaţilor, respectiv 11,4% în cazul femeilor.
 

Cele mai citite

Primirea României în Schengen este prezentată de Comisia Europeană drept “recomandare” pentru anul 2025

Comisia Europeană recomandă Consiliului UE, cu privire la situația Spațiului Schengen, "să ia o decizie finală și să stabilească o dată adecvată pentru ridicarea...

Aproape jumătate din angajați sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele...

AUR l-a reclamat pe Cîrstoiu la Direcția Antifraudă Fiscală

Președintele filialei AUR București, Mihai Enache, anunță că l-a reclamat la Direcția Generală Antifraudă Fiscală pe medicul Cătălin Cîrstoiu, candidat la Primăria Capitalei. "Mihai Enache,...
Ultima oră
Pe aceeași temă