Foto: Arhivă

România are un deficit excesiv care va atinge 11 la sută din PIB, avertizează investitorii străini

România are deja un deficit excesiv care va atinge 11 la sută din PIB, avertizează Consiliul Investitorilor Străini (FIC).

Share

Mihai Diac 0 comentarii

22.09.2020 - 23:26

România se află deja sub procedura de deficit excesiv și trebuie să prezinte în această lună Comisiei Europene o strategie de consolidare fiscală, precum și Planul Național de Relansare și Reziliență care să fundamenteze alocarea și finanțarea din partea Uniunii Europene, precizează un comunicat de presă transmis, marți seară, de Consiliul Investitorilor Străini (FIC).

Cu toate acestea, schimbările structurale pe care amendamentele adoptate de Parlament le vor avea în construcția bugetară vor genera, conform BNR, cel mai mare deficit din ultimii ani: - 11% din PIB, cu impact asupra capacității României de a avea acces la sume importante din fondurile europene și pot aduce schimbări din partea agențiilor de rating internaționale.

"Problema majoră a unui deficit bugetar atât de mare este dificultatea sau chiar imposibilitatea finanțării acestuia pe piețele financiare", avertizează comunicatul transmis de FIC.

Comentarii