Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

România a avut a patra creştere a vânzărilor cu amănuntul din UE

Volumul comerţului cu amănuntul în Uniunea Europeană a scăzut cu 0,1% în luna septembrie 2018, comparativ cu luna anterioară, însă a crescut cu 1,1% în România, aceasta fiind a patra creştere înregistrată de o ţară membră a UE, potrivit Eurostat.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 07.11.2018 - 12:51

Comerţul cu amănuntul în zona euro a stagnat de la o lună la alta în timp ce în UE a scăzut cu 0,1%, în condiţiile în care vânzările de produse non-alimentare în cele 28 de state membre au scăzut cu 0,3%, iar vânzările de combustibil au crescut cu 0,8% şi cele de alimente, băuturi şi tutun au crescut cu 0,1%.

În ritm anual, luna septembrie 2018 comparativ cu luna septembrie 2017, comerţul cu amănuntul a crescut cu 0,8% în zona euro şi cu 1,5% în Uniunea Europeană. Comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au înregistrat un avans de 2%, în timp ce vânzările de combustibili au crescut cu 1,9% iar cele de alimente, băuturi şi tutun au crescut cu 1%.

În rândul statelor membre, cele mai mari creşteri în ritm anual ale vânzărilor cu amănuntul au fost raportate în Irlanda (10,2%), Lituania (7,9%) şi Polonia (6,5%). În România, vânzările cu amănuntul au înregistrat o creştere anuală de 3,1%, dublu faţă de avansul anual de 1,5% înregistrat în luna august.

Comentarii

loading...