13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieRomânia 100 critică revoluţia fiscală a coaliţiei PSD-ALDE

România 100 critică revoluţia fiscală a coaliţiei PSD-ALDE

Dacă în 2016 se plătea suma de 68,75 de lei pe lună, de la 1 ianuarie suma ajunge la 190 de lei pe lună pentru cei care vor să beneficieze de servicii medicale, arată ONG, conform News.ro.

”Revoluţia fiscală a PSD-ALDE a dus la o creştere cu aproape 200% a contribuţiei de sănătate pentru cei mai vulnerabili dintre cetăţenii români. Grija faţă de oameni a PSD, partid declarat de stânga, se traduce în limitarea accesului la servicii de sănătate pentru familiile care trăiesc în sărăcie, şomerii neindemnizaţi sau zilieri”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Platformei România 100.

România 100: Sume de trei ori mai mari

Potrivit graficului care însoţeşte mesajul, în 2016 se plătea suma de 68,75 de lei pe lună pentru asigurarea facultativă de sănătate, iar de la 1 ianuarie 2018 suma ajunge la 190 de lei pe lună, în creştere cu 189 la sută.

Asigurarea facultativă de sănătate se plăteşte de către zilieri, şomeri neindemizaţi, familiile sărace, care nu beneficiază de venit minim garantat, familii monoparentale fără serviciu pentru a beneficia de servicii medicale.

Platforma România 100, fondată de fostul premier Dacian Cioloş, a anunţat la începutul anului că va prezenta zilnic comparaţii sintetice şi analize care arată diferenţele între guvernarea tehnocrată şi guvernele PSD-ALDE.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă