Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ROBOR la trei, șase și nouă luni, în scădere ușoară

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobânda variabilă, a scăzut uşor pe piaţa interbancară la 3,21% pe an, de la 3,22% pe an, valoarea anunţată în ziua anterioară, potrivit datelor publicate de Banca Naţională.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 04.09.2018 - 13:25

Conform datelor BNR, la începutul acestui an, ROBOR la 3 luni se situa la 2,05%.

În ceea ce priveşte indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, acesta a scăzut marţi la 3,40% pe an, de la 3,41% pe an.

ROBOR la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale, a înregistrat de asemenea o scădere uşoară cu 0,01%, până la 3,48%, în timp ce indicele ROBOR la 12 luni a stagnat la 3,54% pe an.

Comentarii