Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Revoluţia Fiscală, soluții propuse de ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici

Ministrul de Finanţe vine cu explicaţii, după ce sindicatele au acuzat faptul că mii de angajaţi sunt afectaţi de prevederile Codului Fiscal, prin care a fost stabilită noua formulă de calcul a salariului acordat în timpul concediului medical.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 16.02.2018 - 13:38

Sindicaliştii au cerut Guvernului să intervină de urgenţă pentru modificarea acestor prevederi despre care afirmă că "lovesc inclusiv în bolnavii de cancer sau în femeile care tocmai au născut ori urmează să aducă pe lume un copil".

“Trebuie să spunem clar următorul mesaj: în niciun caz nimeni nu va pierde ceva. Am găsit o serie de soluţii care să ducă la ce v-am spus, la ideea ca nimeni să nu piardă.

Anul trecut, mecanismul spunea că se aplică o cotă de 35% la salariul mediu brut. Noul mecanism spune că se aplică 25% la indemnizatia de concediu. Ce propunem noi ca variantă de lucru: este o propunere de act normativ, făcută public în timp scurt, care spune că în cazul în care cuantumul e mai mare decât nivelul aferent anului trecut de 3131, ne plafonăm la acest nivel.

Nu plătesc mai mult decât au plătit anul trecut. Cu alte cuvinte, nimeni nu pierde.

Este aceeaşi situaţie în toate cazurile. Nimeni nu pierde. Altfel spus, cine este în concediu medical, nu va pierde şi nici cine va intra în concediu medical nu va pierde”, a declarat Eugen Teodorovici într-o intervenţie prin telefon la România TV.

”Este o chestiune foarte complexă şi e inevitabil să nu apară şi astfel de situaţii, dar la nivelul ministerului se lucrează pentru a rezolva aceste sincope.

Pot face şi regularizările aferente, astfel încât cei care au intrat în astfel de concedii, să-şi poată recupera sumele respective", a mai afirmat Eugen Teodorovici.

Comentarii

loading...