Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Reuters: Leul va rămâne în urma monedelor din Estul Europei

Instabilitatea provocată pe piața globală de aprecierea dolarului nu va avea un efect de lungă durată asupra monedelor din Europa Centrală și de Est, majoritatea urmând să se aprecieze în următoarele 12 luni, singurele excepții urmând să fie leul românesc și dinarul sârbesc.

Share

Rl online 0 comentarii

10.05.2018 - 10:51

Acestea sunt conluziile unui sondaj realizat de Reuters în rândul a 30 de analiști. Inflația s-a menținut moderată în pofida creșterii economice solide și a majorării salariilor în cea mai mare parte a Europei Centrale, care are legături strânse cu zona euro și este mai puțin vulnerabilă la fluctuațiile prețurilor mărfurilor comparativ cu alte regiuni emergente, scrie News.ro. Cele mai importante monede din estul Uniunii Europene au atins în această lună minime ale mai multor luni față de euro, ca efect al majorării dobânzilor în Statele Unite și al aprecierii dolarului, evoluții care au declanșat vânzări de active pe piețele emergente.

Estimările medii făcute în cursul unui sondaj care a avut loc în perioada 3-9 mai arată că coroana cehă se va aprecia în următorul an cu 3% față de euro, raportat la închiderea tranzacțiilor de miercuri, la 24,844 unități pentru un euro. Zlotul polonez se va aprecia, potrivit estimărilor, cu 2,2%, la 4,17 unități pentru un euro, iar forintul unguresc cu 1,3%, la 311,36 unități pentru un euro. Leul românesc și dinarul sârbesc, care în acest an au avut performanțe mai bune față de restul monedelor din regiune, se vor deprecia în următoarele 12 luni  cu 0,9%, respectiv cu 1,3%, conform previziunilor analiștilor.

Comentarii

loading...