Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Reţeta berii este ameninţată de criza Covid-19

Berea și băuturile carbogazoase și-ar putea schimba gustul, în viitor, ca efect conex al crizei petroliere provocate de pandemia Covid. Explicația este că proviziile de dioxid de carbon, gazul care dă aciditate băuturilor, au scăzut foarte mult.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 24.04.2020 - 18:01

Prăbușirea vânzărilor de carburanți a avut un efect devastator și asupra producției de dioxidul de carbon, care este un produs secundar al procesării benzinei.

În scurt timp, prețul acestui ingredient esențial pentru producătorii de bere și sucuri carbogazoase a crescut cu 25%, dar chiar și așa stocurile sunt insuficiente, potrivit FoxBusiness.

Marii producători americani de bere și alte băuturi carbogazoase caută alte surse pentru obținerea bioxidului de carbon, dar testează și reducerea acidității, ceea ce ar afecta gustul băuturii, explică Realitatea.net.

Și marile companii din industria cărnii au probleme din cauza crizei de dioxid de carbon, pentru că acest gaz le este necesar pentru împachetarea, păstrarea şi transportul cărnii.

Pe de altă parte, reducerea concentrației de dioxid de carbon în băuturile și produsele alimentare este un deziderat vizat de autorități și de specialiști, deoarece este un factor favorizant al exceselor alimentare.

Comentarii