16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieReţeta berii este ameninţată de criza Covid-19

Reţeta berii este ameninţată de criza Covid-19

Prăbușirea vânzărilor de carburanți a avut un efect devastator și asupra producției de dioxidul de carbon, care este un produs secundar al procesării benzinei.

În scurt timp, prețul acestui ingredient esențial pentru producătorii de bere și sucuri carbogazoase a crescut cu 25%, dar chiar și așa stocurile sunt insuficiente, potrivit FoxBusiness.

Marii producători americani de bere și alte băuturi carbogazoase caută alte surse pentru obținerea bioxidului de carbon, dar testează și reducerea acidității, ceea ce ar afecta gustul băuturii, explică Realitatea.net.

Și marile companii din industria cărnii au probleme din cauza crizei de dioxid de carbon, pentru că acest gaz le este necesar pentru împachetarea, păstrarea şi transportul cărnii.

Pe de altă parte, reducerea concentrației de dioxid de carbon în băuturile și produsele alimentare este un deziderat vizat de autorități și de specialiști, deoarece este un factor favorizant al exceselor alimentare.

Cele mai citite

Clotilde Armand s-a înscris pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand și-a depus, joi, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1, din partea Alianței Dreapta Unită, potrivit jurnalul.ro. „Am un mesaj pentru...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...
Ultima oră
Pe aceeași temă