5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieRectificarea bugetară va fi adoptată la următoarea şedinţă de guvern

Rectificarea bugetară va fi adoptată la următoarea şedinţă de guvern

”Rectificarea bugetară a fost prezentată în primă lectură în şedinţa de Guvern de astăzi (joi -n.r.). Este vorba despre ordonanţa privind rectificarea bugetară, respectiv ordonanţa privind rectificarea bugetului asigurpărilor sociale de stat. Au fost prezentate ambele documente într-o primă lectură în şedinţă urmând să fie adoptate în şedinţa următoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului la finalul şedinţei, Nelu Barbu.

El a mai adăugat că s-a luat această decizie pentru a nu se mai face interpretări în spaţiul public. ”Decizia Guvernului a fost să mai analizeze în detaliu fiecare aspect astfel încât să nu mai existe tot felul de interpretări în spaţiul public şi vor fi adoptate în şedinţa următoare”, a conchis purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, conform Mediafax.

 

Dăncilă vorbeşte în continuare despre rectificare bugetară pozitivă

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că reducerile de bugete propuse se fac acolo unde a existat un grad scăzut de folosire a banilor alocaţi.

“Este o rectificare pozitivă prin care asigurăm plata majorată a salariilor şi pensiilor, inclusiv noua creştere pe care o vom aplica începând cu 1 septembrie anul acesta. Această rectificare asigură şi continuarea proiectelor de investiţii în domeniul prioritare.

Rectificarea bugetară pozitivă este susţinută de creşterea PIB şi de faptul că în primul trimestru al acestui an, România a înregistrat o creştere economică de 5%, a treia cea mai mare creştere din UE.

Toate ramurile economiei reale au înregistrat evoluţii pozitive, remarcându-se în mod deosebit rezultatele din construcţii, servicii şi agricultură. Am cerut ca această rectificare să fie făcută pe principii clare astfel încât obiectivele asumate la începutul acestui an să fie îndeplinite cu păstrarea echilibrelor macroeconomice şi consolidarea încrederii investitorilor din economie. Vom menţine deficitul bugetar în ţinta asumată prin legea bugetului, respectiv 2,76 %”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă