11.1 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Rectificarea bugetară: Sănătatea a primit cei mai mulți bani

A început prima rectificare bugetară. Premierul Florin Cîțu a dat, dar a și luat bani de la ministere. Realitatea PLUS a obținut documentul care arată cum s-au împărțit banii. Cel mai mult au primit ministerele Sănătății și Dezvoltării. Pe de altă parte, de la Ministerul Muncii, acolo unde e nevoie de reforme, s-au tăiat peste două miliarde de lei.

Unde s-au dat cei mai mulți bani

Ministerul Sănătății + 3.52 miliarde de lei
Ministerul Finanțelor + 3 miliarde de lei
Ministerul Dezvoltării + 1.84 miliarde de lei
Ministerul Investițiilor + 760 milioane de lei

Unde s-au dat cei mai puțini bani

Ministerul Apărării Naționale 0 lei
Ministerul Afacerilor Interne + 10 milioane de lei
Ministerul Culturii + 12 milioane de lei

De unde s-au tăiat bani

Ministerul Muncii (MINUS) – 2.78 miliarde de lei 

Premierul Florin Cîțu, precizări despre rectificarea bugetară
Premierul Florin Cîțu a precizat, într-un mesaj publicat luni pe Facebook, că la rectificarea bugetară nu vor fi alocate sume în plus față de începutul anului, însă este posibil ca unele ministere să primească bani, dar în limita deficitului asumat de 7,16%.

Săptămâna trecută, Florin Cîțu spunea că ministerele au cerut în total 38 de miliarde de lei, adică 4% din PIB.

De asemenea, premierul publică concluzii din raportul privind execuția bugetară, care arată că cheltuielile s-au situat sub nivelul programat în ceea ce privește investițiile inanțate atât din resurse bugetare interne cât și din fonduri externe nerambursabile.

„Rectificarea bugetară are la bază execuția bugetară. În funcție de execuția bugetară, vedem dacă este nevoie să modificăm ceva la alocarea resurelor în buget, pentru a menține deficitul bugetar la ținta de 7.16%. Acesta este singurul rol al rectificării bugetare”, a scris premierul.

Ultima oră
Pe aceeași temă